Опаковане и пакетиране
УслугиОпаковане и пакетиране

Опаковането е последната операция при оформянето на пратките за транспортиране. То се извършва в зависимост от спецификата на стоките и може да се съчетае с услугата складиране.

При необходимост от пакетиране на малки единици стоки А Логистикс предлага и тази услуга, предоставяйки на клиентите избор на количеството в един пакет, както и избор на материала на пакетите.

 

Ако имате конкретни запитвания за оферта, свързана с опаковането и пакетирането на вашите товари, свържете се с нас.

 

Опаковане и пакетиране

 

За сигурно опаковане и защита на големите опаковки, съдържащи пакети със стоки, се използват и опаковъчни ленти. За защита от отваряне предлагаме и пломбиране на готовите опаковки.

Видове опаковани единици за малки количества стоки

Стоките, които се предават на специалистите от А Логистикс в опакован вид като малки единици, могат да бъдат в кутии и пакети.

Според вида на опаковката на единиците стоки се избира и консолидирането и начинът на уедряване в големи опаковани пратки – върху палети или в контейнери.

За защита на единиците стоки, както и за защита на чупливи единици стоки, се използват допълнителни уплътняващи материали, за предпазване от счупване.


Опаковане на единици стоки върху палети - предимства

А Логистикс предлага и опаковане върху палети с две дъна. Така се улеснява товаренето и разтоварването, като палетите могат да се обръщат или върху едното, или върху другото дъно.

Тези предимства снижават цената на опаковането в палети и този начин на опаковане е много търсен.

Опаковъчните ленти

А Логистикс използва опаковъчни ленти от пластмаса или хартия за надеждно закрепване на опаковката върху стоката. Те са устойчиви на разкъсване, както по дължина, така и по ширина. Лентите имат различна ширина, която се подбира според големината на опаковките.

Опаковъчните ленти могат да бъдат и адхезивни, тоест самозалепващи. За разопаковане те могат да се отстраняват лесно и не остават следи от залепващия материал.

Използването на прозрачни ленти дава възможност за лесно разчитане на етикетите и баркодовете върху опаковките.

Опаковките от А Логистикс защитават опакованите стоки от фалшифициране
Защитата от фалшифициране се постига чрез напечатване на фирмено лого, на баркодове, или на друга информация по избор на клиентите върху защитните етикети и опаковъчни ленти. Освен това поставянето на лого върху опаковките помага за допълнителна реклама на съответните брандове.

Осигуряване на защита на опаковките чрез пломби

Пломбите са печати, които се поставят на самите опаковки. Могат да бъдат от различни материали, пластмаса, метал, жични и други. След поставянето им те се регистрират в документи. Така до достигане до получателите в крайната дестинация не може да се извърши незабелязано отваряне на опаковките с пломби.