Консолидиране на товари
УслугиКонсолидиране на товари

Консолидирането на товари се извършва чрез транспортирането им в контейнери. Транспортните контейнери имат стандартни размери и могат да се превозват на дълги разстояния и да се прехвърлят от един вид транспорт към друг, без да се отварят. Транспортирането с контейнери улеснява обработването им. Тъй като контейнерите се номерират, те се проследяват лесно чрез компютърни системи.

Транспортирането с контейнери защитава превозваните консолидирани товари от повреди и кражби, тъй като запечатването им не дава възможност стоките да се излагат на риск.

 

Консолидиране на товари

 

Консолидиране на товари от Европа за Иран, Грузия, Русия


А Логистикс е специализирана в консолидирането на товари от Европа за Иран Грузия и Русия с камиони.

 

Събраните пратки от различни европейски държави до София тръгват за Иран, Грузия или Русия като консолидиран товар с един камион. Това означава, че пристигналите кашони, палети и машини до комплектен камион се консолидират и превозват заедно с едно превозно средство, с което се оптимизира и поевтинява транспортирането.

 

 

Предимства на консолидирането на товари

 

Видове консолидиране на товари: FCL и LCL


Контейнерите за консолидиране на товари са от два типа: FCL и LCL контейнери. Така стоките не само могат да се транспортират с групажен транспорт до различни дестинации, но и търговците да превозват стоките си в отделни контейнери или стоките на няколко търговци да се консолидират в един контейнер, ако са с по-малък обем.


FCL (цели контейнери)


Транспортирането се извършва както в цели, отворени и хладилни контейнери, така и с използване на контейнерни платформи. Проследяването на товарите се извършва лесно през целия период на транспортиране.


Предимствата на FCL консолидирането са:


Видове FCL превози

 


LCL (групажни, или консолидирани, контейнери)


Този вид консолидиране се използва за обединяване на малки групажни пратки. В един контейнер се транспортират стоки на различни търговци. Електронното обработване на документите улеснява търговците, а проследяването на състоянието на пратките се извършва лесно по всяко време.


Предимствата на LCL консолидирането са:


Видове LCL превози


Популярност на транспортирането в контейнери на лична собственост


Все по-популярно става транспортирането в контейнери на лични автомобили и на лични вещи, когато отделни хора или семейства сменят местожителството си от една държава в друга.